De Dirigent

Ik begon met dirigeren bij toeval… Nu ben ik dirigent van het Giusto Blazers Ensemble en van het Hofstads Jeugdorkest Blazersensemble.

peter dirigent header

 

Giusto Blazers Ensemble

Ik begon met dirigeren bij toeval toen ik het voorstel deed om twee bevriende blaaskwintetten samen te voegen, voor het spelen van de Serenade opus 44 van Dvorak. De bezetting bleek te groot om zonder dirigent te kunnen spelen, dus kwam de logische vraag of ik dat wilde doen. Zonder enige ervaring heb ik dit gedaan en het Giusto Blazers Ensemble was geboren. Het Giusto Blazersensemble vierde in 2012 zijn 30 jarig bestaan!

 

Blazersensemble Hofstads Jeugd Orkest

hofstad blazers ensemble

In 2005 werd ik als dirigent gevraagd om een Blazersensemble op te richten voor het Hofstads Jeugd Orkest (VHJO) en in 2012 ben ik met een tweede generatie spelers begonnen.

 

 

 

 

 

 

Het oude Ensemble speelde voor het laatst tijdens de tournee van het Orkest in China.

met het vhjo

 

VHJO Blazersensemble: Johann Strauss Jr. – Ouverture Die Fledermaus

VHJO Blazersensemble speelt Dvorak – Serenade Dl. 1


Een jaar Utrechts Conservatorium

Naast het dirigeren van een Blazersensemble heb ik geen ervaring met het dirigeren van Symfonieorkesten, afgezien van enkele invalbeurten bij enkele Amateur Symfonie Orkesten. Ik studeerde 1 jaar orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium bij David Porcelijn van 1985 – 1986 maar door inmiddels te drukke werkzaamheden en het drukke gezinsleven (een dochter!!) heb ik deze studie niet tot een eind gebracht.