Pianolessen & de piano

piano peter zww

Wil je Beethoven of Chopin of Einaudi of Tiersen of Herbie Hancock of Alicia Keys? Ik wil je graag op weg helpen. Als pianodocent was ik 30 jaar verbonden aan het Haagse Koorenhuis. In die tijd heb ik veel jong talent begeleid op weg naar een vakstudie. Mijn uitgangspunt is om met mensen mijn liefde voor muziek te delen en samen op pad te gaan.

Naast het geven van degelijke lessen die gericht zijn op het ontwikkelen van een goede betrouwbare techniek met veel expressiemogelijkheden, heb ik door mijn grote muzikale belangstelling een aantal specialiteiten ontwikkeld.

pianotekeningSpelen met akkoorden

Tijdens het geven van mijn lessen ben ik ooit gestart met “spelen met akkoorden”. Deze lessen hadden als doel om op een heel laagdrempelige manier piano te leren spelen. Door het leren spelen van akkoordsymbolen kan je met eenvoudige middelen erg resultaatgericht piano leren spelen. Vaak nodigen de akkoorden ook uit tot zingen, waardoor deze lessen erg vocaal zijn uitgegroeid. Ze trekken inmiddels veel jonge, vaak zingende pianospelers die op deze manier op maat hun eigen liedjes en/of covers van een goede begeleiding kunnen voorzien in de goede toonsoort en naar geheel eigen inzicht.  Heel geschikt dus voor singer-songwriters!

In mijn lessen kunnen verder ook zaken aan de orde komen als basis zangtechniek, houding, performance en hoe je liedjes en teksten schrijft.

Lees het dubbelinterview met Jennifer Ewbank en ‘haar pianoleraar’ Peter (PDF) Jennifer Ewbank en Peter foto

 

Pianist Peter

Als Peter le Feber ben ik in 1956 geboren in Den Haag. Ik studeerde Hobo en Piano aan het Haags en het Rotterdams Conservatorium. Mijn pianoleraren waren Ton Hartsuiker en Michael Davidson. Ik ben als pianist vooral werkzaam als begeleider in heel diverse stijlen, waaronder klassiek, kleinkunst en “zigeunermuziek” maar ook pop en een beetje jazz. Daarnaast schrijf ik muziek voor kleinkunstliedjes maar ook voor muziektheaterproducties.

Lees meer over  De docent |  De pianist

 

piano steinwayDe piano

  • De piano is een van de meest bespeelde en bekendste muziekinstrumenten.
  • Doordat je er eigenlijk alle stijlen op kunt spelen is het voor mij nog dagelijks een uitdagend instrument dat me eigenlijk steeds weer verrast met zijn mogelijkheden, zowel technisch als qua klank en klankkleur.
  • De piano heeft 88 toetsen 36 zwarte en 52 witte. De toon ontstaat als je toets indrukt en de hamer tegen de snaren slaat. De snelheid en kracht bepaalt de toon.
  • De beroemde pianist Lang Lang is piano gaan spelen na het zien van het Tom and Jerry filmpje:  Tom & Jerry Hungarian Rhapsody no. 2 Liszt.

Misschien leuk te kijken ter inspiratie.