Willy Caron, Gregor Serban, Nicolai Pirvu

peter aan de piano

 

willy caronWilly Caron

De wereldberoemde tenor Willy Caron kwam op mijn pad tijdens een optreden met het Haegsch Salon Quartet; we speelden zonder enige voorbereiding een uur met elkaar. Er ontstond, wat later zou blijken, een vriendschap voor het leven. Willy vroeg mij hem te begeleiden in het Klassieke repertoire en ik leerde van deze geweldig muzikale tenor de fijne kneepjes van het begeleiden. Ik deed met Willy veel optredens en trad veel met hem op o.a. in Polen.

Gregor Serban

gregor serban

Ook werkte ik met de beroemde Roemeense Violist Gregor Serban. Onze samenwerking ontstond door toeval tijdens een diner. Serban speelde daar met zijn pianospelende zoon, deze moest plots vertrekken omdat zijn vrouw moest bevallen. Serban was ten einde raad en doordat wij elkaar vluchtig kenden, waardoor hij wist dat ik pianist was, vroeg hij mij verder te spelen. Deze samenwerking bleek wederzijds heel prettig en hij vroeg mij om met hem te spelen voor een jaar in de “Le Haricot Vert” in de Haagse Molenstraat. Door deze samenwerking leerde ik erg veel “zigeuner”muziek kennen en spelen wat ook weer een liefde voor het leven bleek te zijn.

Nicolai Pirvu

Door de vertrouwdheid met deze muziek werd ik gevraagd door de beroemde Roemeense Panfluitspeler Nicolai Pirvu, waar ik nog steeds mee speel o.a. ook veel in Zwitserland waar de Panfluitcultuur erg ontwikkeld is. Ging met Nicolai een heel aantal jaren mee naar Arosa in Zwitserland alwaar een hij iedere zomer panfluit Masterklassen gaf tijdens een groot zomer treffen. Werkte daar als begeleider van Nicolai en als coach/pianist voor de cursisten.

Met Nicolai Pirvu

Met Nicolai Pirvu

Lees verder...

Koninklijk & Rotterdams Conservatorium
Het Haegsch Salon Quartet